Pittige nasi goreng met garnalen en ei
Nasi met alles erop en eraan: omeletreepjes, garnalen, vlees en natuurlijk sambal.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat uitlekken in een vergiet.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit iets minder dan de helft van de olie in een wok en fruit de ui 3 min., voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. Voeg het vlees toe en bak het bruin aan. Doe de ketjap erbij en warm 1 min. mee. Schep de spitskool erdoor. Voeg de mix voor nasi met 200 ml water toe en warm 5 min. door. Schep regelmatig om. Klop ondertussen de eieren los met een scheutje water, peper en zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak van het eimengsel 2 omeletten. Bak iedere omelet 4 min., keer halverwege om. Rol de omeletten op en snijd in reepjes. Schep de rijst door de groentemix en breng de nasi op smaak met sambal en zout. Snijd de selderij fijn. Bak de rijst al omscheppend in 5 min. warm en krokant. Neem de wok van het vuur en schep de selderij, garnalen en omelet erdoor.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Pittige nasi goreng met garnalen en ei
Nasi met alles erop en eraan: omeletreepjes, garnalen, vlees en natuurlijk sambal.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat uitlekken in een vergiet.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit iets minder dan de helft van de olie in een wok en fruit de ui 3 min., voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. Voeg het vlees toe en bak het bruin aan. Doe de ketjap erbij en warm 1 min. mee. Schep de spitskool erdoor. Voeg de mix voor nasi met 200 ml water toe en warm 5 min. door. Schep regelmatig om. Klop ondertussen de eieren los met een scheutje water, peper en zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak van het eimengsel 2 omeletten. Bak iedere omelet 4 min., keer halverwege om. Rol de omeletten op en snijd in reepjes. Schep de rijst door de groentemix en breng de nasi op smaak met sambal en zout. Snijd de selderij fijn. Bak de rijst al omscheppend in 5 min. warm en krokant. Neem de wok van het vuur en schep de selderij, garnalen en omelet erdoor.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g witte rijst
2 uien
3 tenen knoflook
5 el zonnebloemolie
600 g nasi-bamivlees
50 ml ketjap manis
300 g gesneden spitskool
2 zakjes mix voor nasi goreng
200 ml water
4 middelgrote eieren
1 el sambal badjak
3 el verse selderij
250 g roze garnalen