Gegrilde groenten van de barbecue
Aubergine, courgette en tomaten van de BBQ, deze groente heb je zó gegrild. Wij maken er een glutenvrije salade van.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en doe samen met de rozemarijn en olijfolie in een kom. Roer door elkaar. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik en leg op een bord. Bestrooi de plakken met peper en eventueel zout en bestrijk met ongeveer de helft van de rozemarijn-knoflookolie. Rooster de aubergine op een fijn rooster in ca. 8 min. gaar op de matig hete barbecue. Keer regelmatig, zodat er mooie grillruitjes ontstaan. Neem van de barbecue als de aubergine gaar is en leg op een platte schaal.
Snijd ondertussen de courgette in plakken van een ½ cm dik. Leg ze op een bord en bestrijk met de helft van de rest van de rozemarijn-knoflookolie. Gril de courgette in 3-4 min. beetgaar op een fijn rooster op de barbecue. Keer halverwege. Leg de courgette bij de aubergine op de schaal. Halveer de tomaten en besprenkel het snijvlak met de rest van de olie. Gril de tomaten 2-3 min. op het snijvlak. Leg ze bij de gegrilde groenten op de schaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de groenten. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en strooi over de salade.
Gegrilde groenten van de barbecue
Aubergine, courgette en tomaten van de BBQ, deze groente heb je zó gegrild. Wij maken er een glutenvrije salade van.
bijgerecht
null personen
250 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en doe samen met de rozemarijn en olijfolie in een kom. Roer door elkaar. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik en leg op een bord. Bestrooi de plakken met peper en eventueel zout en bestrijk met ongeveer de helft van de rozemarijn-knoflookolie. Rooster de aubergine op een fijn rooster in ca. 8 min. gaar op de matig hete barbecue. Keer regelmatig, zodat er mooie grillruitjes ontstaan. Neem van de barbecue als de aubergine gaar is en leg op een platte schaal.
Snijd ondertussen de courgette in plakken van een ½ cm dik. Leg ze op een bord en bestrijk met de helft van de rest van de rozemarijn-knoflookolie. Gril de courgette in 3-4 min. beetgaar op een fijn rooster op de barbecue. Keer halverwege. Leg de courgette bij de aubergine op de schaal. Halveer de tomaten en besprenkel het snijvlak met de rest van de olie. Gril de tomaten 2-3 min. op het snijvlak. Leg ze bij de gegrilde groenten op de schaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de groenten. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en strooi over de salade.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
1 tl gedroogde rozemarijn
50 ml milde olijfolie
1 aubergine
1 courgette
380 g Tasty Tom trostomaten
125 g buffelmozzarella
15 g verse basilicum