Gegrilde salade 'caprese'
Salade caprese deluxe met natuurlijk tomaten en mozzarella, maar deze keer ook met verrassende extra's.
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Halveer de tomaten en snijd de kropjes sla elk in 6 parten. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Besprenkel de groenten met de helft van de olie.
Gril de tomaten 2 min. op de snijkant op de hete barbecue. Gril ook de parten sla en de paprikastukken 2-3 min.
Leg de gegrilde groenten op een platte schaal en besprenkel met de azijn. Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken en strooi over de groenten. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ook over de salade. Besprenkel met de rest van de olie.
Gegrilde salade caprese
Instructievideo - 00:28 min.
Gegrilde salade 'caprese'
Salade caprese deluxe met natuurlijk tomaten en mozzarella, maar deze keer ook met verrassende extra's.
bijgerecht
null personen
265 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan.
Halveer de tomaten en snijd de kropjes sla elk in 6 parten. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Besprenkel de groenten met de helft van de olie.
Gril de tomaten 2 min. op de snijkant op de hete barbecue. Gril ook de parten sla en de paprikastukken 2-3 min.
Leg de gegrilde groenten op een platte schaal en besprenkel met de azijn. Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken en strooi over de groenten. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ook over de salade. Besprenkel met de rest van de olie.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
380 g Tasty Tom trostomaten
2 kropjes babyromainesla
3 paprika's
4 el traditionele olijfolie
2 el rodewijnazijn
15 g verse basilicum
250 g mozzarella
Dit heb je nodig
barbecue