Mediterrane groenten van de barbecue
Je proeft de zomerzon in dit gerecht vol groenten.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de courgette in schuine plakken en de paprika’s in grove stukken. Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Halveer de olijven. Meng de courgette met de paprika, ui, knoflook, kruiden, olijven en olie. Laat 15 min. staan.
Laat de artisjokken uitlekken en snijd in kwarten. Snijd de aubergine in schuine plakken. Voeg de aubergine en artisjokken toe. Schep alles in de grillmand en bestrooi met peper en eventueel zout. Zet de grillmand op een matig hete barbecue en rooster de groenten in 20 min. gaar. Schep regelmatig om.
Verkruimel de geitenkaas over de groenten en laat nog 3 min. op de barbecue staan tot de kaas begint te smelten.
Mediterrane groenten van de barbecue
Instructievideo - 02:45 min.
Mediterrane groenten van de barbecue
Je proeft de zomerzon in dit gerecht vol groenten.
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de courgette in schuine plakken en de paprika’s in grove stukken. Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Halveer de olijven. Meng de courgette met de paprika, ui, knoflook, kruiden, olijven en olie. Laat 15 min. staan.
Laat de artisjokken uitlekken en snijd in kwarten. Snijd de aubergine in schuine plakken. Voeg de aubergine en artisjokken toe. Schep alles in de grillmand en bestrooi met peper en eventueel zout. Zet de grillmand op een matig hete barbecue en rooster de groenten in 20 min. gaar. Schep regelmatig om.
Verkruimel de geitenkaas over de groenten en laat nog 3 min. op de barbecue staan tot de kaas begint te smelten.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
1 rode paprika
1 gele paprika
2 kleine rode uien
12 zwarte olijven zonder pit
2 el gedroogde Provençaalse kruiden
4 el traditionele olijfolie
400 g artisjokharten in blik
1 aubergine
200 g geitenkaas naturel 55+
Dit heb je nodig
barbecue
grillmand