Tagliatelle met ratatouille en geitenkaas
Italië meets Frankrijk in deze verrassende combinatie.
Aan de slag
Snijd de aubergines, paprikas en courgette in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Houd de groenten gescheiden.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 5 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Breng op smaak met de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en schep door de ratatouille. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verkruimel de geitenkaas boven de pasta en garneer met het basilicum.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Tagliatelle met ratatouille en geitenkaas
Italië meets Frankrijk in deze verrassende combinatie.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de aubergines, paprikas en courgette in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Houd de groenten gescheiden.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 5 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Breng op smaak met de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en schep door de ratatouille. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verkruimel de geitenkaas boven de pasta en garneer met het basilicum.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
1 rode paprika
½ courgette
1 ui
1½ teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
3 tl Provençaalse kruiden
40 ml rode wijn
400 g tomatenschijven
1½ el rodewijnazijn
500 g verse tagliatelle
125 g geitenkaas naturel 55+
15 g verse basilicum