Spruitjesstamppot met shoarma en knoflooksaus
Stamppot, maar dan net een tikkie anders. Daar houden we van.
Aan de slag
Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de spruiten en kook samen met de uiensnippers de laatste 10 min. mee.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de vloeibaar bakken & braden romig in een wok of hapjespan en bak hierin de shoarma en paprika 8 min. op middelhoog vuur.
Giet de aardappelen en groenten af, vang 75 ml kookvocht (per 4 personen) op en stamp grof met de pureestamper. Maak smeuïg met het kookvocht. Verkruimel de feta en roer door de stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de muntblaadjes fijn. Meng de munt en knoflookpoeder door de Turkse yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de yoghurt-knolooksaus en het shoarmavlees.
Spruitjesstamppot met shoarma en knoflooksaus
Stamppot, maar dan net een tikkie anders. Daar houden we van.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Halveer ondertussen de spruiten en kook samen met de uiensnippers de laatste 10 min. mee.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de vloeibaar bakken & braden romig in een wok of hapjespan en bak hierin de shoarma en paprika 8 min. op middelhoog vuur.
Giet de aardappelen en groenten af, vang 75 ml kookvocht (per 4 personen) op en stamp grof met de pureestamper. Maak smeuïg met het kookvocht. Verkruimel de feta en roer door de stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de muntblaadjes fijn. Meng de munt en knoflookpoeder door de Turkse yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de yoghurt-knolooksaus en het shoarmavlees.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg geschilde stamppotaardappelen
350 g geschoonde spruitjes
175 g uiensnippers
1 rode paprika
1 el Remia vloeibaar bakken & braden romig
250 g shoarmareepjes
150 g AH Biologische feta 50+
7½ g verse munt
1 tl knoflookpoeder
250 g yoghurt Turkse stijl
Dit heb je nodig
pureestamper