Spruitjesstamppot met kerrie en rookworst
Hollandse stamppot met een oosters tintje. Verrassend!
Aan de slag
Kook de kookaardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en de paprika, snijd de spruitjes in vieren en de rookworst in plakjes.
Bak in een wok de reepjes spek zonder olie of boter op halfhoog vuur uit in ca. 5 min. Voeg de ui en het kerriepoeder toe en roerbak 3 min. Schep de spruitjes en de paprika erbij en roerbak 3 min. Roer de plakjes rookworst en de kokosmelk erdoor en stoof de spruitjes afgedekt nog 5 min.
Breng op smaak met peper. Giet de aardappelen af en stamp ze met de stamper tot een grove puree. Schep de spruitjes met rookworst erdoor. Serveer meteen.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Spruitjesstamppot met kerrie en rookworst
Hollandse stamppot met een oosters tintje. Verrassend!
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de kookaardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en de paprika, snijd de spruitjes in vieren en de rookworst in plakjes.
Bak in een wok de reepjes spek zonder olie of boter op halfhoog vuur uit in ca. 5 min. Voeg de ui en het kerriepoeder toe en roerbak 3 min. Schep de spruitjes en de paprika erbij en roerbak 3 min. Roer de plakjes rookworst en de kokosmelk erdoor en stoof de spruitjes afgedekt nog 5 min.
Breng op smaak met peper. Giet de aardappelen af en stamp ze met de stamper tot een grove puree. Schep de spruitjes met rookworst erdoor. Serveer meteen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g kruimige aardappelen
2 uien
1 rode paprika
500 g spruitjes
250 g Gelderse rookworsten
125 g magere spekreepjes
1 el kerriepoeder
200 ml kokosmelk
Dit heb je nodig
pureestamper