Mediterrane stamppot met rookworst
Boerenkoolstamppot met worst is verleden tijd. Hier is de stamppot 2.0!
Aan de slag
Borstel de aardappelen goed schoon onder de kraan en snijd de grote exemplaren doormidden. Breng de ongeschilde aardappelen aan de kook in een bodem water en eventueel zout. Kook ze op matig vuur in 20 min. gaar.
Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de courgettes en de paprika in blokjes van 1cm.
Fruit de ui en knoflook 3 min. in 30 ml olie (per 4 personen) in een hapjespan. Voeg de courgette en paprika toe. Bak 3 min. en voeg de pastasaus toe. Breng alles aan de kook en laat 5 min. op laag vuur stoven.
Giet de aardappelen af en stamp ze in de schil met de rest van de olie tot een grove puree. Roer de groenten erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de worst in plakken en serveer bij de stamppot.
Mediterrane stamppot met rookworst
Boerenkoolstamppot met worst is verleden tijd. Hier is de stamppot 2.0!
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Borstel de aardappelen goed schoon onder de kraan en snijd de grote exemplaren doormidden. Breng de ongeschilde aardappelen aan de kook in een bodem water en eventueel zout. Kook ze op matig vuur in 20 min. gaar.
Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de courgettes en de paprika in blokjes van 1cm.
Fruit de ui en knoflook 3 min. in 30 ml olie (per 4 personen) in een hapjespan. Voeg de courgette en paprika toe. Bak 3 min. en voeg de pastasaus toe. Breng alles aan de kook en laat 5 min. op laag vuur stoven.
Giet de aardappelen af en stamp ze in de schil met de rest van de olie tot een grove puree. Roer de groenten erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de worst in plakken en serveer bij de stamppot.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
285 g Gelderse rookworsten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 courgettes
1 rode paprika
100 ml traditionele olijfolie
200 ml gezeefde tomaten