Rodekool- en bietenstamppot met rookworst
Vandaag is rood, de kleur van de kool en bieten in deze stamppot. Dubbel lekker!
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar. Giet af, maar bewaar 1 kopje kookvocht.
Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een andere pan de rodekool ca. 10 min. op laag vuur. Voeg de laatste 5 min. de bietjes toe.
Stamp de aardappelen met de pureestamper grof. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de rodekool en bietjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de rookworst.
Rodekool- en bietenstamppot met rookworst
Vandaag is rood, de kleur van de kool en bieten in deze stamppot. Dubbel lekker!
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan met water en zout in 20 min. gaar. Giet af, maar bewaar 1 kopje kookvocht.
Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een andere pan de rodekool ca. 10 min. op laag vuur. Voeg de laatste 5 min. de bietjes toe.
Stamp de aardappelen met de pureestamper grof. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de rodekool en bietjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de rookworst.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg biologische iets kruimige aardappel
375 g Unox Gelderse rookworsten XXL
450 g AH Biologische diepvries rodekool met appel
400 g koelverse geraspte bietjes
Dit heb je nodig
pureestamper