Chowder met gerookte makreel van Yvette van Boven
Deze soep is zo goed gevuld, het lijkt wel een stoof.
Aan de slag
Snipper de uien. Halveer de prei in de lengte, was onder stromend water en snijd in ringen. Halveer de winterpeen in de lengte en snijd de helften in plakjes van een ½ cm dik. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Verhit de boter in een soeppan en bak de ui, prei en winterpeen 4 min. op laag vuur. Ze mogen niet kleuren. Ris de blaadjes van de takjes tijm erboven en voeg de laurierblaadjes en aardappelblokjes toe. Bak 3 min. mee
Maak de bouillon. Laat de bouillontabletten oplossen in het hete water. Schenk de bouillon bij de aardappelblokjes tot ze onder staan. Voeg, als ze nog niet onder staan, nog wat water toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 15 min. koken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Roer in de pan met een houten lepel, zodat sommige aardappelblokjes stuk gaan, maar niet allemaal. De blokjes die fijngeduwd worden zorgen voor binding in de soep.
Breek de makreelfilet in stukken en doe samen met de slagroom in de soep. Houd nog 5 min. tegen de kook aan en zet dan het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de soep nu zeker 10 min. staan, maar liever een halve dag.
Snijd de peterselie en bieslook fijn. Verwarm de soep vlak voor serveren tot tegen de kook, maar laat de soep niet meer koken. Schep eerst wat aardappelen, groenten en vis uit de pan in het midden van de borden of kommen. Schep daarna de romige soep eromheen. Bestrooi met de peterselie en bieslook.
Chowder met gerookte makreel van Yvette van Boven
Deze soep is zo goed gevuld, het lijkt wel een stoof.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
25 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien. Halveer de prei in de lengte, was onder stromend water en snijd in ringen. Halveer de winterpeen in de lengte en snijd de helften in plakjes van een ½ cm dik. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Verhit de boter in een soeppan en bak de ui, prei en winterpeen 4 min. op laag vuur. Ze mogen niet kleuren. Ris de blaadjes van de takjes tijm erboven en voeg de laurierblaadjes en aardappelblokjes toe. Bak 3 min. mee
Maak de bouillon. Laat de bouillontabletten oplossen in het hete water. Schenk de bouillon bij de aardappelblokjes tot ze onder staan. Voeg, als ze nog niet onder staan, nog wat water toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 15 min. koken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Roer in de pan met een houten lepel, zodat sommige aardappelblokjes stuk gaan, maar niet allemaal. De blokjes die fijngeduwd worden zorgen voor binding in de soep.
Breek de makreelfilet in stukken en doe samen met de slagroom in de soep. Houd nog 5 min. tegen de kook aan en zet dan het vuur uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de soep nu zeker 10 min. staan, maar liever een halve dag.
Snijd de peterselie en bieslook fijn. Verwarm de soep vlak voor serveren tot tegen de kook, maar laat de soep niet meer koken. Schep eerst wat aardappelen, groenten en vis uit de pan in het midden van de borden of kommen. Schep daarna de romige soep eromheen. Bestrooi met de peterselie en bieslook.
bereidingstip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
1 prei
300 g winterpenen
400 g vastkokende aardappelen
25 g ongezouten roomboter
2 takjes verse tijm
2 laurierblaadjes
3 visbouillontabletten
1½ l heet water
500 g graatloze gerookte makreelfilets
250 g verse slagroom
7½ g verse platte peterselie
10 g verse bieslook