Aardappelroomsoep met forelfilet (chowder)
Chowder = ultiem comfortfood. De romige aardappelsoep met forelfilet - die gerookt wordt op beukenhout - moet je eens proberen.
40 min. bereiden
14 ingrediënten
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Snijd 1 cm van onder- en bovenkant van de prei. Halveer in de lengte, was onder stromend water en snijd in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan en bak de sjalot en prei 5 min. op laag vuur. Ris de blaadjes van de takjes tijm en bak ze samen met de aardappelblokjes 3 min. mee.
Los ondertussen de visbouillonblokjes op in het water. Schenk de bouillon bij de aardappelblokjes. Voeg de laurier toe. Kook het geheel gaar in 20 min. op laag vuur. Druk met een pollepel wat van de aardappel tegen de rand stuk zodat de soep goed bindt. Roer goed door.
Snijd ondertussen de korianderblaadjes grof en de -stelen fijn. Rasp de knoflook. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met de rest van de olijfolie en klop tot een dressing. Breek de forelfilet in grove stukken en snijd de jalapeño in dunne ringen.
Voeg de knoflook, korianderstelen, citroenrasp en slagroom toe en breng de soep op smaak met peper. Breng 3 min. aan de kook. Schep de soep in 4 diepe kommen. Verdeel de forelfilet hierover en bestrooi met de korianderblaadjes en jalapeño. Besprenkel met de citroendressing.
Aardappelroomsoep met forelfilet (chowder)
Chowder = ultiem comfortfood. De romige aardappelsoep met forelfilet - die gerookt wordt op beukenhout - moet je eens proberen.
hoofdgerecht
null personen
40 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Snijd 1 cm van onder- en bovenkant van de prei. Halveer in de lengte, was onder stromend water en snijd in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan en bak de sjalot en prei 5 min. op laag vuur. Ris de blaadjes van de takjes tijm en bak ze samen met de aardappelblokjes 3 min. mee.
Los ondertussen de visbouillonblokjes op in het water. Schenk de bouillon bij de aardappelblokjes. Voeg de laurier toe. Kook het geheel gaar in 20 min. op laag vuur. Druk met een pollepel wat van de aardappel tegen de rand stuk zodat de soep goed bindt. Roer goed door.
Snijd ondertussen de korianderblaadjes grof en de -stelen fijn. Rasp de knoflook. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met de rest van de olijfolie en klop tot een dressing. Breek de forelfilet in grove stukken en snijd de jalapeño in dunne ringen.
Voeg de knoflook, korianderstelen, citroenrasp en slagroom toe en breng de soep op smaak met peper. Breng 3 min. aan de kook. Schep de soep in 4 diepe kommen. Verdeel de forelfilet hierover en bestrooi met de korianderblaadjes en jalapeño. Besprenkel met de citroendressing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 sjalotten
1 prei
400 g kruimige aardappelen
6 el milde olijfolie
3 takjes verse tijm
2 visbouillontabletten
2 laurierbladen
1¼ l kokend water
15 g verse koriander
3 tenen knoflook
1 citroen
250 g gerookte forelfilet
1 jalapeñopeper
200 ml verse slagroom