Mosterdsoep met spekjes
Mosterdsoep met spekjes voor lunch: dat is pas genieten. Maak het met prei, aardappelen en laurier. Lekker met het zoutige van de spekjes en een frisje van bieslook.
Aan de slag
Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel goed onder koud stromend water en snijd grof. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
Verhit de boter in een soeppan en fruit de prei met de ui, knoflook en het laurierblaadje 5 min. Voeg de aardappel toe en bak 3 min. mee.
Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 min. mee. Voeg de mosterd toe en schenk, beetje bij beetje, het water erbij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en laat 20 min. op laag vuur koken met de deksel half op de pan.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes zonder boter of olie in ca. 8 min. knapperig. Snijd de bieslook fijn.
Haal het laurierblaadje uit de soep, schenk de slagroom erbij en pureer glad met de staafmixer. Verdeel over diepe borden en verdeel de spekreepjes en de bieslook erover.
Mosterdsoep met spekjes
Mosterdsoep met spekjes voor lunch: dat is pas genieten. Maak het met prei, aardappelen en laurier. Lekker met het zoutige van de spekjes en een frisje van bieslook.
null personen
565 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel goed onder koud stromend water en snijd grof. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
Verhit de boter in een soeppan en fruit de prei met de ui, knoflook en het laurierblaadje 5 min. Voeg de aardappel toe en bak 3 min. mee.
Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 min. mee. Voeg de mosterd toe en schenk, beetje bij beetje, het water erbij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en laat 20 min. op laag vuur koken met de deksel half op de pan.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes zonder boter of olie in ca. 8 min. knapperig. Snijd de bieslook fijn.
Haal het laurierblaadje uit de soep, schenk de slagroom erbij en pureer glad met de staafmixer. Verdeel over diepe borden en verdeel de spekreepjes en de bieslook erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 prei
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
250 g iets kruimige aardappelen
40 g ongezouten roomboter
1 laurierblad
2 el tarwebloem
3 el grove mosterd
1 l water
2 kippenbouillontabletten
250 g spekreepjes
25 g verse bieslook
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
staafmixer