Ouderwetse mosterdsoep
Zin in een ouderwetse mosterdsoep, maar heb je maar een kwartiertje om in de keuken te staan? Geen probleem! Met ui, slagroom en blond bier staat dit lunchgerecht in 15 minuten op tafel. Garneer met peterselie.
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de peterselie fijn, bewaar de stelen en het blad apart. Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui en peterseliestelen in ca. 4 min. lichtbruin.
Draai het vuur laag, voeg de bloem toe en roer met een garde goed over de bodem van de pan. Bak de bloem zo 3 min.
Voeg de mosterd toe en schenk er een klein scheutje water bij. Roer met een garde de klontjes eruit. Schenk dan de rest van het water erbij en verkruimel de bouillonblokjes erboven.
Voeg het bier en de slagroom toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de soep 2 min. zachtjes koken. Verdeel over de borden en bestrooi met de peterselieblaadjes.
Ouderwetse mosterdsoep
Zin in een ouderwetse mosterdsoep, maar heb je maar een kwartiertje om in de keuken te staan? Geen probleem! Met ui, slagroom en blond bier staat dit lunchgerecht in 15 minuten op tafel. Garneer met peterselie.
null personen
325 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de peterselie fijn, bewaar de stelen en het blad apart. Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui en peterseliestelen in ca. 4 min. lichtbruin.
Draai het vuur laag, voeg de bloem toe en roer met een garde goed over de bodem van de pan. Bak de bloem zo 3 min.
Voeg de mosterd toe en schenk er een klein scheutje water bij. Roer met een garde de klontjes eruit. Schenk dan de rest van het water erbij en verkruimel de bouillonblokjes erboven.
Voeg het bier en de slagroom toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de soep 2 min. zachtjes koken. Verdeel over de borden en bestrooi met de peterselieblaadjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
20 g verse platte peterselie
50 g ongezouten roomboter
3 el tarwebloem
2 el grove mosterd
900 ml water
2 groentebouillontablet
150 ml blond bier
200 ml verse slagroom