Erwtenstamppot met makreel
Smeuïge stamp met tuinerwtjes (gebakken!) en lekker zoute gerookte makreel.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de tuinerwten toe aan de ui en bak in 4 min. beetgaar. Verdeel ondertussen de makreel in stukjes en controleer op graten. Snijd de bieslook fijn. Doe in de koekenpan.
Verwarm de slagroom in een steelpan. Giet de aardappelen af. Voeg de slagroom toe en stamp met een pureestamper tot puree. Schep het tuinerwtenmengsel en de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Erwtenstamppot met makreel
Smeuïge stamp met tuinerwtjes (gebakken!) en lekker zoute gerookte makreel.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de tuinerwten toe aan de ui en bak in 4 min. beetgaar. Verdeel ondertussen de makreel in stukjes en controleer op graten. Snijd de bieslook fijn. Doe in de koekenpan.
Verwarm de slagroom in een steelpan. Giet de aardappelen af. Voeg de slagroom toe en stamp met een pureestamper tot puree. Schep het tuinerwtenmengsel en de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg kruimige aardappel
25 g ongezouten roomboter
2 uien
450 g fijne diepvries tuinerwten
25 g verse bieslook
300 g verse gerookte makreelfilet
125 ml verse slagroom
1 el fijne mosterd
Dit heb je nodig
pureestamper