Courgette met gerookte makreel 10-12 mnd
Dit visgerecht smaakt lekker fris door de puree van courgette. De kleintjes zijn er dol op.
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd hem in blokjes. Was de bosui en snijd de groene delen in stukjes. Het witte gedeelte gebruik je niet. Doe de groenten en kip in een pan en voeg het water toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer 45 min. zachtjes koken. Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Gebruik het kippenvlees voor een ander gerecht.
Snijd de courgette in blokjes. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de courgette op laag vuur 10 min. Voeg 100 ml van de bouillon toe en stoof alles met de deksel op de pan in 10 min. gaar.
Prak de courgette met een houten lepel en maak de puree eventueel iets dunner met wat bouillon. Knip of snijd de bieslook fijn en meng het erdoor. Verdeel de makreel in kleine stukjes en schep door de courgettepuree. Let goed op dat er geen graatjes meer in de vis zitten.
Opperdepop: courgette met gerookte makreel (10-12 mnd)
Instructievideo - 01:57 min.
Courgette met gerookte makreel 10-12 mnd
Dit visgerecht smaakt lekker fris door de puree van courgette. De kleintjes zijn er dol op.
null porties
105 kcal
40 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd hem in blokjes. Was de bosui en snijd de groene delen in stukjes. Het witte gedeelte gebruik je niet. Doe de groenten en kip in een pan en voeg het water toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer 45 min. zachtjes koken. Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Gebruik het kippenvlees voor een ander gerecht.
Snijd de courgette in blokjes. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de courgette op laag vuur 10 min. Voeg 100 ml van de bouillon toe en stoof alles met de deksel op de pan in 10 min. gaar.
Prak de courgette met een houten lepel en maak de puree eventueel iets dunner met wat bouillon. Knip of snijd de bieslook fijn en meng het erdoor. Verdeel de makreel in kleine stukjes en schep door de courgettepuree. Let goed op dat er geen graatjes meer in de vis zitten.
algemeen:
algemeen:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote winterpeen
2 bosuien
1 kipdijfilet
1½ l kraanwater
200 g courgette
15 g ongezouten roomboter
3 takjes verse bieslook
30 g verse gerookte makreelfilet