Risotto met wortel en varkensvlees 10-12 mnd
Door de kleine stukjes vlees en de romige risotto is dit een ideaal gerechtje om je kleintje aan ongepureerd voedsel te laten wennen.
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd hem in blokjes. Was de bosui en snijd de groene delen in stukjes. Het witte gedeelte gebruik je niet. Doe de groenten en kip in een pan en voeg het water toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer 45 min. zachtjes koken. Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Gebruik het kippenvlees voor een ander gerecht.
Snijd het varkensvlees in blokjes van ½ cm. Smelt de boter in een steelpan en bak het vlees 2 min. Omdat het zo klein gesneden is, is het snel gaar. Schep het vlees uit de pan en houd apart. Doe de rijst in de pan bij de boter en bak 1 min. Voeg 200 ml van de bouillon toe en breng aan de kook. Roer de rijst even door en doe de deksel op de pan. Kook de rijst 18 min. op laag vuur. Roer af en toe en voeg wat water toe als het te droog wordt.
Schil of schrap ondertussen de bospeen en snijd in plakjes. Zet de plakjes op met 100 ml van de bouillon en doe de deksel op de pan. Kook de wortel in 10 min. gaar. Giet af, maar vang de bouillon op. Prak de wortel met een vork en maak de puree iets dunner met wat bouillon.
Snijd of knip de dille heel fijn. Meng de dille en wortelpuree door de risotto. Voeg de stukjes vlees toe, warm alles even door.
Opperdepop: risotto met wortel en varkensvlees (10-12 mnd)
Instructievideo - 02:57 min.
Risotto met wortel en varkensvlees 10-12 mnd
Door de kleine stukjes vlees en de romige risotto is dit een ideaal gerechtje om je kleintje aan ongepureerd voedsel te laten wennen.
null porties
160 kcal
45 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd hem in blokjes. Was de bosui en snijd de groene delen in stukjes. Het witte gedeelte gebruik je niet. Doe de groenten en kip in een pan en voeg het water toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer 45 min. zachtjes koken. Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Gebruik het kippenvlees voor een ander gerecht.
Snijd het varkensvlees in blokjes van ½ cm. Smelt de boter in een steelpan en bak het vlees 2 min. Omdat het zo klein gesneden is, is het snel gaar. Schep het vlees uit de pan en houd apart. Doe de rijst in de pan bij de boter en bak 1 min. Voeg 200 ml van de bouillon toe en breng aan de kook. Roer de rijst even door en doe de deksel op de pan. Kook de rijst 18 min. op laag vuur. Roer af en toe en voeg wat water toe als het te droog wordt.
Schil of schrap ondertussen de bospeen en snijd in plakjes. Zet de plakjes op met 100 ml van de bouillon en doe de deksel op de pan. Kook de wortel in 10 min. gaar. Giet af, maar vang de bouillon op. Prak de wortel met een vork en maak de puree iets dunner met wat bouillon.
Snijd of knip de dille heel fijn. Meng de dille en wortelpuree door de risotto. Voeg de stukjes vlees toe, warm alles even door.
algemeen:
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote winterpeen
2 bosuien
1 kipdijfilet
1½ l kraanwater
50 g varkensfilets
20 g ongezouten roomboter
50 g risottorijst
100 g bospeen
1 takje verse dille