Romige preisoep met makreel
bewaar
bewaar

Romige preisoep met makreel

De zachte smaak van de prei met de stevige smaak van makreel gaan goed samen in een soep.

35 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder het donkergroene uiteinde en de stronk van de prei. Snijd de prei in de lengte doormidden en daarna in kleine stukken. Snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een soeppan en bak de prei met de knoflook 15 min. op laag vuur. Voeg het water en de slagroom toe en breng aan de kook. Roer het bouillontablet erdoor en laat de soep op laag vuur 15 min. zachtjes koken.

Verwijder ondertussen het vel en de graten van de makreel en trek hem in grove stukken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de soep in de diepe borden of kommen en verdeel de makreel erover.

algemeenHouden de kinderen niet van makreel? Vervang de vis dan door soepballetjes. Ook lekker met soepstengels.
algemeenU kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur. Voeg vlak voor serveren de makreel toe.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige preisoep met makreel

De zachte smaak van de prei met de stevige smaak van makreel gaan goed samen in een soep.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig