Makreelrillettes
bewaar
bewaar

Makreelrillettes

Een snel maar feestlijk hapje voor bij de borrel: rillette van makreel, bieslook en kappertjes.

10 min. bereiden / 30 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Prak de makreelfilet fijn met een vork in een kom. Verhit de boter in een steelpan totdat de boter goudbruin is gekleurd (beurre noisette). Schenk de boter als deze kleur is bereikt onmiddellijk bij de makreel en meng met een vork door elkaar.

Snijd de bieslook fijn en meng samen met de kappertjes door de makreelrillettes.

Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Voeg het citroenrasp toe en sap naar smaak, begin met 1 tl (voor 8 personen). Breng verder op smaak met peper. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.

serveertipLekker op ciabatta en stokbrood, maar ook als dip voor groenten zoals bleekselderij, komkommer en radijs.
bereidingstipDe gekarnde boter is verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Je kunt ook gewone roomboter gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Makreelrillettes

Een snel maar feestlijk hapje voor bij de borrel: rillette van makreel, bieslook en kappertjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig