Makreelrillettes
Een snel maar feestlijk hapje voor bij de borrel: rillette van makreel, bieslook en kappertjes.
Aan de slag
Prak de makreelfilet fijn met een vork in een kom. Verhit de boter in een steelpan totdat de boter goudbruin is gekleurd (beurre noisette). Schenk de boter als deze kleur is bereikt onmiddellijk bij de makreel en meng met een vork door elkaar.
Snijd de bieslook fijn en meng samen met de kappertjes door de makreelrillettes.
Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Voeg het citroenrasp toe en sap naar smaak, begin met 1 tl (voor 8 personen). Breng verder op smaak met peper. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.
Makreelrillettes
Een snel maar feestlijk hapje voor bij de borrel: rillette van makreel, bieslook en kappertjes.
null personen
140 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Prak de makreelfilet fijn met een vork in een kom. Verhit de boter in een steelpan totdat de boter goudbruin is gekleurd (beurre noisette). Schenk de boter als deze kleur is bereikt onmiddellijk bij de makreel en meng met een vork door elkaar.
Snijd de bieslook fijn en meng samen met de kappertjes door de makreelrillettes.
Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Voeg het citroenrasp toe en sap naar smaak, begin met 1 tl (voor 8 personen). Breng verder op smaak met peper. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.
serveertip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g graatloze gerookte makreelfilets
100 g Le Gall gekarnde boter ongezouten
5 g verse bieslook
1 el kappertjes in pot
½ biologische citroen