Salade met roodlof, wortelpeterselie en mandarijn
Snelle salade voor bij het kerstdiner met rodekool, mandarijn en kreeftjes.
Aan de slag
Snijd de rodekool eerst in parten en dan in zo dun mogelijke reepjes. Doe in een schaal. Schaaf de wortelpeterselie met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in lange dunne linten en doe bij de kool. Haal de blaadjes van de stronkjes roodlof, snijd in schuine dunne reepjes en voeg ook toe.
Pel ⅔ van de mandarijnen en haal de partjes los. Meng door de salade. Pers de rest van de mandarijn uit. Meng het sap met de mayonaise en sriracha tot een dressing. Voeg de dressing toe aan de salade en schep om. Verdeel de granaatappelpitjes en rivierkreeftjes erover.
Salade met roodlof, wortelpeterselie en mandarijn
Snelle salade voor bij het kerstdiner met rodekool, mandarijn en kreeftjes.
bijgerecht
null personen
125 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rodekool eerst in parten en dan in zo dun mogelijke reepjes. Doe in een schaal. Schaaf de wortelpeterselie met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in lange dunne linten en doe bij de kool. Haal de blaadjes van de stronkjes roodlof, snijd in schuine dunne reepjes en voeg ook toe.
Pel ⅔ van de mandarijnen en haal de partjes los. Meng door de salade. Pers de rest van de mandarijn uit. Meng het sap met de mayonaise en sriracha tot een dressing. Voeg de dressing toe aan de salade en schep om. Verdeel de granaatappelpitjes en rivierkreeftjes erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g verse rode kolen
300 g wortelpeterselie
2 stronken roodlof
3 mandarijnen
4 el mayonaise
1 el sriracha hot chilisauce
100 g zongerijpte granaatappelpitjes
100 g verse gekookte en gepelde rivierkreeftjes