Gemarineerde mozzarella met roodlof en haricots verts
De mozzarella marineer je in sinaasappelsap, -rasp en venkelzaad. Lekker!
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 3 min. op laag vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de helft van de schil en pers de hele vrucht uit. Laat de mozzarella uitlekken en halveer de bolletjes. Doe het venkelzaad, een ½ tl sinaasappelrasp, 4 el sinaasappelsap (per 2 personen), de olie, peper en eventueel zout in een kommetje. Schep om en laat 20 min.buiten de koelkast marineren.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten. Kook in 5 min. beetgaar en laat afkoelen op een platte schaal.
Verwijder ondertussen de onderkant van de stronken roodlof, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes. Snijd de dille grof.
Verhit de koekenpan opnieuw zonder olie of boter en rooster de pecannoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.
Meng de haricots verts, het roodlof en de dille en verdeel over platte borden. Verdeel de mozzarella erover en besprenkel met de helft van de dressing. Bestrooi met de noten en peper. Serveer met de rest van de dressing.
Gemarineerde mozzarella met roodlof en haricots verts
De mozzarella marineer je in sinaasappelsap, -rasp en venkelzaad. Lekker!
voorgerecht
null personen
450 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 3 min. op laag vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de helft van de schil en pers de hele vrucht uit. Laat de mozzarella uitlekken en halveer de bolletjes. Doe het venkelzaad, een ½ tl sinaasappelrasp, 4 el sinaasappelsap (per 2 personen), de olie, peper en eventueel zout in een kommetje. Schep om en laat 20 min.buiten de koelkast marineren.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten. Kook in 5 min. beetgaar en laat afkoelen op een platte schaal.
Verwijder ondertussen de onderkant van de stronken roodlof, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes. Snijd de dille grof.
Verhit de koekenpan opnieuw zonder olie of boter en rooster de pecannoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.
Meng de haricots verts, het roodlof en de dille en verdeel over platte borden. Verdeel de mozzarella erover en besprenkel met de helft van de dressing. Bestrooi met de noten en peper. Serveer met de rest van de dressing.
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ g venkelzaad
1 sinaasappel
150 g minimozzarella
1 el traditionele olijfolie
150 g haricots verts
2 stronken roodlof
5 g verse dille
40 g ongebrande pecannoten