Steamed buns met pittige garnalen
Een keer de blits maken tijdens het borreluur? Probeer dit originele hapje. Lekker pittig!
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien en uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Doe de garnalen, knoflook, rode peper, rijstolie, het limoenrasp en -sap in een kom en schep om. Laat afgedekt 15 min. marineren.
Meng ondertussen de mayonaise met de srirachasaus. Meng voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 min. door. Verdeel in 12 gelijke balletjes. Rol op een met zelfrijzend bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm. Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Maak op deze manier de rest.
Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven. Knip stukjes bakpapier van 12 x 6 cm. Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.
Verhit een wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen met de marinade in 5 min. gaar. Schep in een schaal. Zet de garnalen, waterkers, srirachamayonaise en buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen.
Steamed buns met pittige garnalen
Instructievideo - 03:23 min.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Steamed buns met pittige garnalen
Een keer de blits maken tijdens het borreluur? Probeer dit originele hapje. Lekker pittig!
bijgerecht
null porties
170 kcal
60 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien en uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Doe de garnalen, knoflook, rode peper, rijstolie, het limoenrasp en -sap in een kom en schep om. Laat afgedekt 15 min. marineren.
Meng ondertussen de mayonaise met de srirachasaus. Meng voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 min. door. Verdeel in 12 gelijke balletjes. Rol op een met zelfrijzend bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm. Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Maak op deze manier de rest.
Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven. Knip stukjes bakpapier van 12 x 6 cm. Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.
Verhit een wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen met de marinade in 5 min. gaar. Schep in een schaal. Zet de garnalen, waterkers, srirachamayonaise en buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
2 tenen knoflook
1 stuk limoen
1 stuk rode peper
2 el rijstolie
4 el mayonaise
2 el sriracha sauce
250 g zelfrijzend bakmeel
1 tl zout
1 tl bakpoeder
200 ml halfvolle melk
2 el sesamolie
75 g waterkers
Dit heb je nodig
stoommandje
bakpapier
wok