Carrot-cheesecake met roomkaas en pecannoten
Twee hele lekkere klassiekers gecombineerd tot één ultieme taart.
25 min. bereiden / 1 uur 30 min. oventijd / 4 uur 30 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 120 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de speculaas fijn in de keukenmachine. Smelt de boter, meng met de speculaas en verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm. Druk goed aan.
Meng de MonChou en ricotta met een handmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg de suiker, bloem, 5-spice en eieren toe en meng goed. Schil de peen en rasp fijn. Meng het rasp door het MonChoumengsel. Schep alles in de vorm, strijk glad en bak de cheesecake 90 min. in de oven.
Laat 90 min. afkoelen in de oven om scheuren te voorkomen. Laat vervolgens minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Hak de pecannoten grof en garneer de cheesecake vlak voor het serveren met de noten.
Carrot-cheesecake met roomkaas en pecannoten
Twee hele lekkere klassiekers gecombineerd tot één ultieme taart.
null personen
385 kcal
25 min. bereiden
270 min. wachten
90 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 120 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de speculaas fijn in de keukenmachine. Smelt de boter, meng met de speculaas en verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm. Druk goed aan.
Meng de MonChou en ricotta met een handmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg de suiker, bloem, 5-spice en eieren toe en meng goed. Schil de peen en rasp fijn. Meng het rasp door het MonChoumengsel. Schep alles in de vorm, strijk glad en bak de cheesecake 90 min. in de oven.
Laat 90 min. afkoelen in de oven om scheuren te voorkomen. Laat vervolgens minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Hak de pecannoten grof en garneer de cheesecake vlak voor het serveren met de noten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g speculaas brokken
100 g ongezouten roomboter
300 g MonChou verse roomkaas
300 g ricotta
175 g basterdsuiker
2 el tarwebloem
1 tl Chinese 5 spice
3 middelgrote eieren
250 g winterpeen
50 g ongezouten pecannoten
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm)
keukenmachine