NY cheesecake met paaseitjes
Cheesecake mét paaseitjes!? Dat is toch te mooi om waar te zijn? Nee hoor, je maakt 'm gewoon zelf.
45 min. bereiden / 1 uur 30 min. oventijd / 5 uur 30 min. wachten
11 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 120 °C. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine (of doe in een plastic zak en rol fijn met een deegroller). Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter en kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Meng de MonChou en ricotta in de keukenmachine (of met een handmixer) tot een zo glad mogelijk mengsel. Meng de bloem, het vanillearoma, de suiker, eieren en crème fraîche erdoor. Schep in de springvorm, strijk glad en bak ca 1½ uur in het midden van de oven. De cake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat in de dichte oven in ca. 1½ uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast. Leg de paaseitjes voor het serveren in een berg op de taart.
New York cheesecake met chocolade paaseitjes
Instructievideo - 00:44 min.
NY cheesecake met paaseitjes
Cheesecake mét paaseitjes!? Dat is toch te mooi om waar te zijn? Nee hoor, je maakt 'm gewoon zelf.
null personen
360 kcal
45 min. bereiden
330 min. wachten
90 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 120 °C. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine (of doe in een plastic zak en rol fijn met een deegroller). Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter en kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Meng de MonChou en ricotta in de keukenmachine (of met een handmixer) tot een zo glad mogelijk mengsel. Meng de bloem, het vanillearoma, de suiker, eieren en crème fraîche erdoor. Schep in de springvorm, strijk glad en bak ca 1½ uur in het midden van de oven. De cake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat in de dichte oven in ca. 1½ uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast. Leg de paaseitjes voor het serveren in een berg op de taart.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g digestive koekjes
100 g ongezouten roomboter
1 tl gemalen kaneel
300 g MonChou
300 g ricotta
2 el tarwebloem
2 tl vanillearoma
175 g witte basterdsuiker
3 middelgrote eieren
125 g crème fraîche
500 g paaseitjes
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (∅ 24 cm)
keukenmachine