Romige New York cheesecake
In deze cheesecake zit nét even wat meer room(kaas) dan in de klassieke versie: roomkaas, ricotta en crème fraîche.
25 min. bereiden / 1 uur 30 min. oventijd / 6 uur 30 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en voeg de boter toe terwijl de machine draait. Bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en maak een opstaande rand van 4 cm. Druk aan. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven.
Klop de roomkaas en ricotta in een kom met een mixer in 1 min. glad. Voeg de suiker, bloem, kaneel, crème fraîche en vanille toe en mix glad. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
Schenk de vulling op de koekbodem en bak de taart ca. 1 uur en 20 min. iets onder het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de taart in de oven 2 uur afkoelen. Laat buiten de oven in nog 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Romige New York cheesecake
In deze cheesecake zit nét even wat meer room(kaas) dan in de klassieke versie: roomkaas, ricotta en crème fraîche.
null porties
525 kcal
25 min. bereiden
390 min. wachten
90 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en voeg de boter toe terwijl de machine draait. Bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en maak een opstaande rand van 4 cm. Druk aan. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven.
Klop de roomkaas en ricotta in een kom met een mixer in 1 min. glad. Voeg de suiker, bloem, kaneel, crème fraîche en vanille toe en mix glad. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
Schenk de vulling op de koekbodem en bak de taart ca. 1 uur en 20 min. iets onder het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de taart in de oven 2 uur afkoelen. Laat buiten de oven in nog 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 digestive koekjes
125 g ongezouten roomboter
555 g roomkaas naturel
500 g ricotta
300 g witte basterdsuiker
50 g tarwebloem
½ tl kaneel
200 ml crème fraîche
2 tl vanillearoma
3 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm)
bakpapier
keukenmachine