Klassieke New York Cheesecake
Dé klassieker uit de States: New York cheesecake. Bak hem en proef waarom hij zo ongelooflijk populair is.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 120 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits in de keukenmachine fijn. Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter en kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng samen met de roomkaas, bloem, suiker, eieren en crème fraîche in de keukenmachine tot een egale massa.
Schep in de vorm en strijk glad. Bak ca. 1 uur en 45 min. in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Klassieke New York Cheesecake
Dé klassieker uit de States: New York cheesecake. Bak hem en proef waarom hij zo ongelooflijk populair is.
null personen
415 kcal
20 min. bereiden
240 min. wachten
105 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 120 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits in de keukenmachine fijn. Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter en kaneel erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng samen met de roomkaas, bloem, suiker, eieren en crème fraîche in de keukenmachine tot een egale massa.
Schep in de vorm en strijk glad. Bak ca. 1 uur en 45 min. in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g digestive koekjes
100 g ongezouten roomboter
1 tl gemalen kaneel
1 vanillestokje
600 g MonChou
2 el tarwebloem
175 g witte basterdsuiker
3 middelgrote eieren
125 g crème fraîche
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 20 cm, ingevet)
keukenmachine