Vegan tofu bowl met quinoa
Zoete aardappel, quinoa en pitte tofu in één bowl: de perfecte makkelijke maaltijd.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de zoete aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm breed. Halveer de grote plakken. Meng met 1½ el olie (bij 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardappelen in ca. 30 min. gaar in de oven. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie (bij 4 personen) in een pan en bak de tofu volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Doe de maïs in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Klop de rest van de olie en azijn tot een dressing. Schep de mais om met de dressing en quinoa. Verdeel de quinoa met mais, zoete aardappel, tofu en de veldsla over diepe borden.
Vegan tofu bowl met quinoa
Zoete aardappel, quinoa en pitte tofu in één bowl: de perfecte makkelijke maaltijd.
hoofdgerecht
null personen
870 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de zoete aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm breed. Halveer de grote plakken. Meng met 1½ el olie (bij 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aardappelen in ca. 30 min. gaar in de oven. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie (bij 4 personen) in een pan en bak de tofu volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Doe de maïs in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Klop de rest van de olie en azijn tot een dressing. Schep de mais om met de dressing en quinoa. Verdeel de quinoa met mais, zoete aardappel, tofu en de veldsla over diepe borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g AH Biologisch zoete aardappelen
5 el milde olijfolie
300 g AH Biologisch quinoa
360 g AH Biologisch tofu roerbakreepjes pittig gekruid
340 g AH Biologisch maiskorrels
½ el natuurazijn
75 g AH Biologisch veldsla
Dit heb je nodig
bakpapier