Mealprep met rijst, quinoa en kikkererwten
Met deze kikkererwtenknaller zit jij nooit meer verlegen om vegan recepten.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de abrikozen in kleine blokjes. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin op middelhoog vuur de ui 3 min. Voeg de rijst-quinoamix toe en bak 2 min. mee. Giet er het water bij en voeg de bouillontablet toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en giet af.
Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Rooster de pompoenpitten ca. 4 min. in een droge pan op middelhoog vuur. Meng de rijst-quinoamix met de abrikozen, kikkererwten, peterselie en pompoenpitten. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Mealprep met rijst, quinoa en kikkererwten
Met deze kikkererwtenknaller zit jij nooit meer verlegen om vegan recepten.
bijgerecht
null porties
380 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de abrikozen in kleine blokjes. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin op middelhoog vuur de ui 3 min. Voeg de rijst-quinoamix toe en bak 2 min. mee. Giet er het water bij en voeg de bouillontablet toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en giet af.
Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Rooster de pompoenpitten ca. 4 min. in een droge pan op middelhoog vuur. Meng de rijst-quinoamix met de abrikozen, kikkererwten, peterselie en pompoenpitten. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
50 g gedroogde abrikozen
15 g verse platte peterselie
2 el milde olijfolie
300 g AH Biologisch quinoa & rijst
1 l water
1 groentebouillontablet
400 g kikkererwten in blik
75 g pompoenpitten