Tajine uit de pan met kikkererwten
Je moet even wachten op het weken, maar dan heb je ook wat!
Aan de slag
Week de kikkererwten 8-12 uur in 3 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 1 cm, de paprika’s in reepjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de aubergine en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ras el hanout toe, zet het vuur laag en laat 5 min. garen.
Giet de kikkererwten af. Voeg samen met de harissa, rozijnen, tomaten en het water toe aan het auberginemengsel en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur stoven. Hak ondertussen de koriander grof. Bestrooi de tajine met de koriander en besprenkel met de dadelstroop.
Tajine uit de pan met kikkererwten
Je moet even wachten op het weken, maar dan heb je ook wat!
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
40 min. bereiden
510 min. wachten
Aan de slag
Week de kikkererwten 8-12 uur in 3 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 1 cm, de paprika’s in reepjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de aubergine en paprika 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ras el hanout toe, zet het vuur laag en laat 5 min. garen.
Giet de kikkererwten af. Voeg samen met de harissa, rozijnen, tomaten en het water toe aan het auberginemengsel en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur stoven. Hak ondertussen de koriander grof. Bestrooi de tajine met de koriander en besprenkel met de dadelstroop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g AH Biologisch gedroogde kikkererwten
2 aubergines
1 zak paprikamix
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
1 el ras el hanout
1 el harissa
75 g rozijnen
400 g tomatenblokjes in blik
200 ml water
15 g verse koriander
4 el dadelstroop