Knolselderijhutspot met vegetarische rookworst
Stampot en rookworst horen bij elkaar. En dat kan tegenwoordig prima een vegarookworst zijn.
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Giet af in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Pureer met de staafmixer de knolselderij samen met de boter en ⅓ van de mosterd.
Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de hutspotgroenten in een andere pan in 10 min. gaar en stamp grof met de pureestamper.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de hutspotgroenten met de knolselderij en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden. Verkruimel de witte kaas erover en serveer met de rookworsten en de rest van de mosterd.
Knolselderijhutspot met vegetarische rookworst
Stampot en rookworst horen bij elkaar. En dat kan tegenwoordig prima een vegarookworst zijn.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Giet af in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Pureer met de staafmixer de knolselderij samen met de boter en ⅓ van de mosterd.
Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de hutspotgroenten in een andere pan in 10 min. gaar en stamp grof met de pureestamper.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de hutspotgroenten met de knolselderij en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden. Verkruimel de witte kaas erover en serveer met de rookworsten en de rest van de mosterd.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 knolselderij
20 g ongezouten roomboter
3 el fijne mosterd
500 g vegetarische rookworsten
500 g hutspotgroenten
15 g verse peterselie
200 g witte kaas
Dit heb je nodig
staafmixer
pureestamper