Hutspot met romaine
3 vertrouwde ingrediënten combineren we met 2 nieuwkomers. Het resultaat: hutspot met een twist.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng de aardappelen met een laag water met eventueel zout aan de kook. Zet het vuur laag. Leg de hutspotgroenten op de aardappelen en daarop de Veluwse rookworst. Kook op laag vuur in ca. 20 min. gaar.
Verwarm de halfvolle melk. Snijd de krop romainesla in de breedte in repen van 2 cm. Gebruik de harde stronk niet. Neem de worst uit de pan en giet de rest af. Voeg de melk toe, stamp fijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en roer samen met de sla door de stamppot. Serveer met de worst.
Hutspot met romaine
3 vertrouwde ingrediënten combineren we met 2 nieuwkomers. Het resultaat: hutspot met een twist.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Breng de aardappelen met een laag water met eventueel zout aan de kook. Zet het vuur laag. Leg de hutspotgroenten op de aardappelen en daarop de Veluwse rookworst. Kook op laag vuur in ca. 20 min. gaar.
Verwarm de halfvolle melk. Snijd de krop romainesla in de breedte in repen van 2 cm. Gebruik de harde stronk niet. Neem de worst uit de pan en giet de rest af. Voeg de melk toe, stamp fijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en roer samen met de sla door de stamppot. Serveer met de worst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg stamppotaardappelen
500 g verse gesneden hutspotgroenten
1 Veluwse fijne rookworst
150 ml halfvolle melk
1 krop romainesla
3 bosuien