Hutspot-anders met biologische rookworst
We maken de Hollandse klassieker lekker pittig met radijs en pikante worst.
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de aardappelen met eventueel zout toe. Kook in 15 min. gaar.
Snijd ondertussen de rookworst in plakjes. Verhit 1/3 van de olie in de wok en roerbak de hutspotgroente 5 min. op hoog vuur. Voeg de rookworst, de helft van de radijsmix, de doperwten en tijm toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af en vang een half kopje kookvocht op. Stamp met de rest van de olie en het opgevangen kookvocht tot een smeuïge puree. Schep het groente-worstmengsel erdoor. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de rest van de radijsmix.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Hutspot-anders met biologische rookworst
We maken de Hollandse klassieker lekker pittig met radijs en pikante worst.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de aardappelen met eventueel zout toe. Kook in 15 min. gaar.
Snijd ondertussen de rookworst in plakjes. Verhit 1/3 van de olie in de wok en roerbak de hutspotgroente 5 min. op hoog vuur. Voeg de rookworst, de helft van de radijsmix, de doperwten en tijm toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af en vang een half kopje kookvocht op. Stamp met de rest van de olie en het opgevangen kookvocht tot een smeuïge puree. Schep het groente-worstmengsel erdoor. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de rest van de radijsmix.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g stamppotaardappelen
250 g rookworsten
6 el traditionele olijfolie
500 g verse gesneden hutspotgroenten
150 g rauwkost radijsmix
200 g verse doperwten
2 tl gedroogde tijm
Dit heb je nodig
pureestamper