Ongestampte hutspot met gehaktballen
De hutspot gaat niet in de stamp, maar in de wok.
Aan de slag
Snijd de korstjes van de sneetjes brood en week het brood in de melk. Knijp goed uit en meng met het gehakt, ei en de mosterd. Voeg peper en eventueel zout toe. Vorm met vochtige handen ballen van het gehakt.
Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Zet het vuur laag en braad ze in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Kook ondertussen de krieltjes in een laag water in 15 min. gaar.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de hutspotgroenten in 5 min. beetgaar. Breng op smaak met de garam masala en eventueel zout. Serveer de krieltjes met de gewokte hutspotgroente en de gehaktballen ernaast.
Ongestampte hutspot met gehaktballen
De hutspot gaat niet in de stamp, maar in de wok.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korstjes van de sneetjes brood en week het brood in de melk. Knijp goed uit en meng met het gehakt, ei en de mosterd. Voeg peper en eventueel zout toe. Vorm met vochtige handen ballen van het gehakt.
Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Zet het vuur laag en braad ze in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Kook ondertussen de krieltjes in een laag water in 15 min. gaar.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de hutspotgroenten in 5 min. beetgaar. Breng op smaak met de garam masala en eventueel zout. Serveer de krieltjes met de gewokte hutspotgroente en de gehaktballen ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sneetjes witbrood
50 ml halfvolle melk
300 g rundergehakt
1 middelgroot scharrelei
1 el mosterd
2 el traditionele olijfolie
1 kg krieltjes
1 kg verse gesneden hutspotgroenten
2 tl garam masala