Biologische courgetteomelet met ricotta & veldsla
Lunchen met drie verschillende soorten groente: goed bezig!
Aan de slag
Schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in linten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Splits de eieren. Klop de eidooiers los met de ricotta, citroenrasp en het kruidenzout. Klop de eiwitten in een ruime kom met een garde stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het ricottamengsel.
Verhit de boter in een hapjespan en leg de courgettelinten erin. Schenk het eimengsel erover en bak op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 10 min. net gaar.
Halveer ondertussen de tomaatjes, verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de tomaatjes op de snijkant 5 min. Keer de omelet op een groot bord en serveer met de tomaatjes en veldsla.
Biologische courgetteomelet met ricotta & veldsla
Lunchen met drie verschillende soorten groente: goed bezig!
null personen
440 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in linten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Splits de eieren. Klop de eidooiers los met de ricotta, citroenrasp en het kruidenzout. Klop de eiwitten in een ruime kom met een garde stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het ricottamengsel.
Verhit de boter in een hapjespan en leg de courgettelinten erin. Schenk het eimengsel erover en bak op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 10 min. net gaar.
Halveer ondertussen de tomaatjes, verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de tomaatjes op de snijkant 5 min. Keer de omelet op een groot bord en serveer met de tomaatjes en veldsla.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 biologische courgette
1 biologische citroen
4 blije kip eieren
4 el biologische ricotta
1 tl Herbamare kruidenzout
40 g biologische ongezouten roomboter
250 g biologische cherrytomaatjes
35 g biologische veldsla