Citroencake met ricotta
Het geheim van deze citroencake? De romige ricotta!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C
Bestuif de ingevette tulbandvorm met 1 el bakmeel.
Doe de boter, suiker, het vanille-aroma en het zout in een beslagkom en klop in 10 min. met een mixer tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige is opgenomen.
Voeg de ricotta toe. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van 1 citroen erboven. Mix met een handmixer (op de laagste stand) tot een egaal beslag. Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor.
Schenk het beslag in de tulbandvorm en bak de cake in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven laat 30-60 min. afkoelen in de vorm. Stort op een bord en laat nog 1 uur verder afkoelen.
Maak, als de cake is afgekoeld, het glazuur. Pers het sap van de citroen waarvan de schil is geraspt. Meng 2½ el citroensap (per cake) met de poedersuiker tot een egaal mengsel. Schenk het glazuur over de bovenkant van de tulband, zodat de cake gedeeltelijk bedekt is. Rasp de gele schil van de laatste citroen erboven.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen erboven.
Citroencake met ricotta
Het geheim van deze citroencake? De romige ricotta!
nagerecht
null personen
335 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C
Bestuif de ingevette tulbandvorm met 1 el bakmeel.
Doe de boter, suiker, het vanille-aroma en het zout in een beslagkom en klop in 10 min. met een mixer tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige is opgenomen.
Voeg de ricotta toe. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van 1 citroen erboven. Mix met een handmixer (op de laagste stand) tot een egaal beslag. Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor.
Schenk het beslag in de tulbandvorm en bak de cake in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven laat 30-60 min. afkoelen in de vorm. Stort op een bord en laat nog 1 uur verder afkoelen.
Maak, als de cake is afgekoeld, het glazuur. Pers het sap van de citroen waarvan de schil is geraspt. Meng 2½ el citroensap (per cake) met de poedersuiker tot een egaal mengsel. Schenk het glazuur over de bovenkant van de tulband, zodat de cake gedeeltelijk bedekt is. Rasp de gele schil van de laatste citroen erboven.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen erboven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
260 g zelfrijzend bakmeel
125 g ongezouten roomboter
250 g fijne kristalsuiker
2 tl vanillearoma
¼ tl tafelzout
3 middelgrote eieren
250 g ricotta
2 biologische citroenen
150 g poedersuiker
Dit heb je nodig
tulbandvorm (1,5 liter, ingevet)