Mini-cantuccinicakes met limoenroom en slagroom
Cake bakken, maar net even anders: dankzij de vermalen cantuccini krijgen deze cakejes een rijke amandelsmaak. Én ze zien er ook nog eens feestelijk uit.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de koekjes in de keukenmachine tot fijn kruim.
Doe de boter (op kamertemperatuur), suiker en een snufje zout in een beslagkom en klop in 8 min. met een mixer tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige is opgenomen.
Voeg de ricotta toe en mix met de mixer (op de laagste stand) tot een egaal beslag. Spatel het zelfrijzend bakmeel en 75 g gemalen cantuccini (per cake) erdoor.
Bestuif de ovenschaal met wat bakmeel. Verdeel het beslag over de schaal en bak de cake in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Prik na 20 min. met de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen.
Boen ondertussen de limoen, rasp de groene schil, halveer en pers 1 helft uit. Meng het sap en rasp samen met de poedersuiker door de roomkaas.
Snijd de schuine zijkanten van de cake en snijd de cake in 16 gelijke stukjes (per cake) van ca. 5 x 4 cm. Bestrijk de helft van de stukjes cake met de limoenroom en leg de rest van de stukjes cake erop. Verdeel over elke mini-cake een toefje slagroom en bestrooi met de rest van de koekkruimels.
Mini-cantuccinicakes met limoenroom en slagroom
Cake bakken, maar net even anders: dankzij de vermalen cantuccini krijgen deze cakejes een rijke amandelsmaak. Én ze zien er ook nog eens feestelijk uit.
null porties
330 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de koekjes in de keukenmachine tot fijn kruim.
Doe de boter (op kamertemperatuur), suiker en een snufje zout in een beslagkom en klop in 8 min. met een mixer tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige is opgenomen.
Voeg de ricotta toe en mix met de mixer (op de laagste stand) tot een egaal beslag. Spatel het zelfrijzend bakmeel en 75 g gemalen cantuccini (per cake) erdoor.
Bestuif de ovenschaal met wat bakmeel. Verdeel het beslag over de schaal en bak de cake in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Prik na 20 min. met de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen.
Boen ondertussen de limoen, rasp de groene schil, halveer en pers 1 helft uit. Meng het sap en rasp samen met de poedersuiker door de roomkaas.
Snijd de schuine zijkanten van de cake en snijd de cake in 16 gelijke stukjes (per cake) van ca. 5 x 4 cm. Bestrijk de helft van de stukjes cake met de limoenroom en leg de rest van de stukjes cake erop. Verdeel over elke mini-cake een toefje slagroom en bestrooi met de rest van de koekkruimels.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
87½ g cantuccini
60 g ongezouten roomboter
110 g fijne kristalsuiker
2 middelgrote eieren
125 g ricotta
125 g zelfrijzend bakmeel
1 limoen
25 g poedersuiker
100 g roomkaas naturel
75 g slagroom in spuitbus
Dit heb je nodig
keukenmachine
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
sateprikker