Mexicaanse bonendip met cheddar en tomatensalsa
Uitgebreid borrelen? Verras je gasten met deze Mexicaanse dip.
Aan de slag
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm en snipper de ui. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers één helft uit. Meng de tomaat, ui, het limoenrasp en 1 el limoensap (bij 4 personen) tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de cheddar. Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe de bonen met de bonenkruiden, zuivelspread en cheddar in een pan en verwarm al roerend op laag vuur tot de kaas is gesmolten. Schep de dip in een kom en verdeel de tomatensalsa erover. Serveer met de chips.
Mexicaanse bonendip met cheddar en tomatensalsa
Uitgebreid borrelen? Verras je gasten met deze Mexicaanse dip.
null personen
425 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm en snipper de ui. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers één helft uit. Meng de tomaat, ui, het limoenrasp en 1 el limoensap (bij 4 personen) tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de cheddar. Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe de bonen met de bonenkruiden, zuivelspread en cheddar in een pan en verwarm al roerend op laag vuur tot de kaas is gesmolten. Schep de dip in een kom en verdeel de tomatensalsa erover. Serveer met de chips.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 tastytom-trostomaten
½ rode ui
1 limoen
100 g cheddar
200 g kidneybonen in blik
1½ el Mexicaanse bonenkruiden
150 g zuivelspread
150 g tortillachips