Vegan mezzelune met tomaten en romige spinaziesaus
Deze vegan pasta is gevuld met een heerlijk romige saus.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Ris de takjes van de rozemarijn en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook, rozemarijn en spinazie tot de spinazie voor de helft is geslonken.
Voeg de room toe, laat 2 min. koken en zet het vuur uit. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de tomaatjes. Boen de citroen schoon.
Verdeel de pasta en de groene saus over de borden. Bestrooi met de tomaatjes en rasp met een zesteur mooie krullen van de gele schil van de citroen erboven.
Vegan mezzelune met tomaten en romige spinaziesaus
Instructievideo - 00:26 min.
Vegan mezzelune met tomaten en romige spinaziesaus
Deze vegan pasta is gevuld met een heerlijk romige saus.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Ris de takjes van de rozemarijn en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook, rozemarijn en spinazie tot de spinazie voor de helft is geslonken.
Voeg de room toe, laat 2 min. koken en zet het vuur uit. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de tomaatjes. Boen de citroen schoon.
Verdeel de pasta en de groene saus over de borden. Bestrooi met de tomaatjes en rasp met een zesteur mooie krullen van de gele schil van de citroen erboven.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
1 takje rozemarijn
1 el olijfolie mild
200 g verse spinazie
125 ml Oatly! cuisine bio (plantaardige haverroom)
250 g Mezzelune ceci e lenticchie vegan
200 g gekleurde snoeptomaatjes
½ citroen
Dit heb je nodig
staafmixer