Vegan stoof
Wow! Met vegan stoofstukjes zet jij al in 'n half uurtje een heerlijk geurende stoof op tafel.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm dik. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
Verhit de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en bak de ui, bleekselderij en peen 6 min. Schep regelmatig om. Voeg de knoflook en vegan stoofstukjes toe en bak al omscheppend 2 min. mee.
Voeg de tomaten toe en plet iets met een pollepel. Voeg de takjes rozemarijn toe. Breng aan de kook en stoof op laag vuur 20 min.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de stoof op smaak met citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout.
Vegan stoof
Wow! Met vegan stoofstukjes zet jij al in 'n half uurtje een heerlijk geurende stoof op tafel.
hoofdgerecht
null personen
315 kcal
10 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm dik. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
Verhit de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en bak de ui, bleekselderij en peen 6 min. Schep regelmatig om. Voeg de knoflook en vegan stoofstukjes toe en bak al omscheppend 2 min. mee.
Voeg de tomaten toe en plet iets met een pollepel. Voeg de takjes rozemarijn toe. Breng aan de kook en stoof op laag vuur 20 min.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de stoof op smaak met citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
1 winterpeen
2 el milde olijfolie
400 g vegan stoofstukjes
800 g gepelde tomaten in blik
2 takjes verse rozemarijn
1 citroen