Vegan 'zalmfilets' met proseccosaus, boerenkool en bospeen van Judith van Bonusvegan
bewaar
bewaar

Vegan 'zalmfilets' met proseccosaus, boerenkool en bospeen van Judith van Bonusvegan

Zalm is het perfecte kerst hoofdgerecht, ook de plantaardige variant. Serveer proseccosaus bij de vegan zalm en je feestmaal is compleet. Nou ja, met de boerenkool en bospeen dan!

25 min. bereiden / 20 min. oventijd

14 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met 1½ el olie (per 4 personen), peper en eventueel zout. Rooster 15-20 min. in het midden van de oven tot knapperig. Schep halverwege om.

Maak ondertussen de bospeen schoon, maar laat het steeltje zitten. Schil de bospeen met een dunschiller en snijd in de lengte doormidden. Verhit 2 el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de bospeen met de kruidenmix in 8 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snipper ondertussen de sjalot. Doe de sjalot met de prosecco, peperkorrels en laurier in een steelpan en kook 10 min. in op hoog vuur. Schenk de vegan slagroom erbij en kook in tot de helft van de hoeveelheid over is.

Verhit de rest van de olie met 30g koude plantaardige roomboter (per 4 personen) in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de plantaardige zalmfilets met peper en het zout. Bak 5 min. op middelhoog vuur, keer halverwege. Haal de plantaardige zalm van het vuur en houd warm op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie.

Zeef de proseccosaus en doe terug in de pan. Breng de saus opnieuw aan de kook. Snijd ondertussen de rest van de koude plantaardige boter in blokjes. Roer de maizena met het water tot een papje. Haal de pan van het vuur en roer met een garde de vegan-boterblokjes en maizenapapje erdoor. Breng op smaak met zout.

Verdeel de plantaardige zalm en bospeen over borden. Bestrooi met de boerenkool. Schep de helft van de saus over de plantaardige zalm en serveer de rest van de saus erbij.

bereidingstipDe peen en de saus zijn een dag van tevoren klaar te maken. Bewaar apart afgedekt in de koelkast. Verwarm vlak voor serveren op middelhoog vuur.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan 'zalmfilets' met proseccosaus, boerenkool en bospeen van Judith van Bonusvegan

Zalm is het perfecte kerst hoofdgerecht, ook de plantaardige variant. Serveer proseccosaus bij de vegan zalm en je feestmaal is compleet. Nou ja, met de boerenkool en bospeen dan!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig