Vegan chocolademousse met sinaasappelroom
Van vanille tot kardemom: deze vegan chocolademousse barst van de smaken. Lekker met het frisse van de sinaasappelroom.
Aan de slag
Breek de chocolade in stukjes en smelt ze, al roerend, au bain-marie in een vuurvaste kom. Laat afkoelen tot je er met je vinger in kunt dippen, maar hij nog wel warm is.
Laat de kikkererwten goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Je hebt 150 ml vocht nodig (aquafaba) (per 4 personen). Voeg het citroensap toe. De kikkererwten gebruik je niet.
Klop de aquafaba met een handmixer in 5 min. zo dik mogelijk. Voeg geleidelijk, en al kloppend, ¾ van de suiker en het vanillearoma toe. Spatel de chocolade in delen door de opgeklopte aquafaba. Verdeel de mousse over de glazen en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
Boen ondertussen de helft van de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Pers alle vruchten uit. Kneus de kardemompeulen. Breng 150 ml sinaasappelsap (per 4 personen) met de kardemom en de rest van de suiker aan de kook en laat op laag vuur in 10 min. inkoken tot een dikke siroop. Laat 20 min. afkoelen. Schenk de siroop door een zeef.
Klop het plantaardig alternatief voor slagroom stijf en spatel de siroop erdoor. Verdeel de helft van de opgeklopte room over de mousses en bestrooi met het sinaasappelrasp. Serveer de rest van de room ernaast.
Vegan chocolademousse met sinaasappelroom
Van vanille tot kardemom: deze vegan chocolademousse barst van de smaken. Lekker met het frisse van de sinaasappelroom.
nagerecht
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Breek de chocolade in stukjes en smelt ze, al roerend, au bain-marie in een vuurvaste kom. Laat afkoelen tot je er met je vinger in kunt dippen, maar hij nog wel warm is.
Laat de kikkererwten goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Je hebt 150 ml vocht nodig (aquafaba) (per 4 personen). Voeg het citroensap toe. De kikkererwten gebruik je niet.
Klop de aquafaba met een handmixer in 5 min. zo dik mogelijk. Voeg geleidelijk, en al kloppend, ¾ van de suiker en het vanillearoma toe. Spatel de chocolade in delen door de opgeklopte aquafaba. Verdeel de mousse over de glazen en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
Boen ondertussen de helft van de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Pers alle vruchten uit. Kneus de kardemompeulen. Breng 150 ml sinaasappelsap (per 4 personen) met de kardemom en de rest van de suiker aan de kook en laat op laag vuur in 10 min. inkoken tot een dikke siroop. Laat 20 min. afkoelen. Schenk de siroop door een zeef.
Klop het plantaardig alternatief voor slagroom stijf en spatel de siroop erdoor. Verdeel de helft van de opgeklopte room over de mousses en bestrooi met het sinaasappelrasp. Serveer de rest van de room ernaast.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g vegan pure chocolade 70%
700 g kikkererwten in pot
2 tl citroensap
100 g kristalsuiker
1 tl vanillearoma
2 sinaasappels
3 kardemompeulen
200 ml soja op te kloppen