Vegan brownies
Een brownie waar je je niet schuldig over hoeft te voelen. Wil je er nog één?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Meng het water met het lijnzaad en laat 5 min. staan. Schil de bietjes, snijd in stukjes en pureer met de staafmixer. Houd 1 el bietenpuree apart. Breek de chocolade in stukjes. Verwarm de olie in een pan, maar laat niet te heet worden. Neem de olie van het vuur en laat de chocolade erin smelten. Meng er 100 ml ahornsiroop, het lijnzaad en de bietenpuree door.
Zeef de bloem, bakpoeder en cacao boven een ruime kom en meng het bieten-chocolademengsel erdoor. Roer het vanillearoma erdoor. Schenk het beslag in de ingevette vorm. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.
Neem de brownies uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Meng de rest van de ahornsiroop door de gurt en swirl met een satéprikker de rest van de bietenpuree erdoor. Snijd de brownies in 16 stukken en serveer met de bietenroom.
Bieten-chocoladebrownies
Instructievideo - 00:52 min.
Vegan brownies
Een brownie waar je je niet schuldig over hoeft te voelen. Wil je er nog één?
nagerecht
null porties
150 kcal
30 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Meng het water met het lijnzaad en laat 5 min. staan. Schil de bietjes, snijd in stukjes en pureer met de staafmixer. Houd 1 el bietenpuree apart. Breek de chocolade in stukjes. Verwarm de olie in een pan, maar laat niet te heet worden. Neem de olie van het vuur en laat de chocolade erin smelten. Meng er 100 ml ahornsiroop, het lijnzaad en de bietenpuree door.
Zeef de bloem, bakpoeder en cacao boven een ruime kom en meng het bieten-chocolademengsel erdoor. Roer het vanillearoma erdoor. Schenk het beslag in de ingevette vorm. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.
Neem de brownies uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Meng de rest van de ahornsiroop door de gurt en swirl met een satéprikker de rest van de bietenpuree erdoor. Snijd de brownies in 16 stukken en serveer met de bietenroom.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 el kraanwater
2 el gebroken lijnzaad
500 g koelverse gekookte bietjes
100 g pure chocolade 72%
75 ml traditionele olijfolie
120 ml ahornsiroop
100 g speltbloem
2 tl bakpoeder
3 el cacaopoeder
2 tl vanillearoma
250 g plantaardige soja gurt ongezoet
Dit heb je nodig
staafmixer
brownievorm (28 x 18 cm)
sateprikker