Zalmfilet met proseccoroomsaus en gouden boerenkool
bewaar
bewaar

Zalmfilet met proseccoroomsaus en gouden boerenkool

Wat een feestelijk visgerecht is dit. Gebakken zalmfilet, roomsaus verrijkt met prosecco, boerenkool met een laagje goudspray... En de bospeen? Die is op smaak gebracht met oosterse kruiden.

45 min. bereiden / 20 min. oventijd

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de boerenkool over de met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met 1½ el olie (per 4 personen), peper en eventueel zout. Rooster 15-20 min. in het midden van de oven tot knapperig. Schep halverwege om.

Verwijder ondertussen het loof van de bospeen, maar laat er een stukje aan. Schil de bospeen met een dunschiller en snijd in de lengte doormidden. Verhit 2 el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de bospeen met de specerijenmix in 8 min. op middelhoog vuur gaar. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snipper ondertussen de sjalot. Doe de sjalot met de prosecco, peperkorrels en laurier in een steelpan en kook 10 min. in op hoog vuur. Schenk de slagroom erbij en kook in tot de helft.

Verhit de rest van de olie met de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de zalmfilets met peper en het zout. Bak ze 5 min. op middelhoog vuur, keer halverwege. Haal de vis van het vuur en houd warm op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie.

Zeef de proseccosaus boven de steelpan. Breng de saus opnieuw aan de kook, snijd ondertussen de rest van de boter in blokjes. Haal de pan van het vuur en roer met een garde de boterblokjes erdoor (monteren).

Bespuit de boerenkool met de gold glitterspray. Verdeel de zalm en bospeen over borden. Bestrooi met de boerenkool. Schep de helft van de saus over de vis en serveer de rest van de saus erbij.

bewaartipDe peen en de saus zijn 1 dag van tevoren klaar te maken. Bewaar apart afgedekt in de koelkast. Verwarm vlak voor serveren op middelhoog vuur.
wijntipLekker bij dit gerecht is een glas Solatio Prosecco Spumante Extra Dry. Smaak: bubbels, droog. Herkomst: Italië. Gebruik ’m eerst voor de saus en geniet er dan van in het glas.
wijntipVeganisten aan tafel? Maak dan deze vegan 'zalm' variant.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmfilet met proseccoroomsaus en gouden boerenkool

Wat een feestelijk visgerecht is dit. Gebakken zalmfilet, roomsaus verrijkt met prosecco, boerenkool met een laagje goudspray... En de bospeen? Die is op smaak gebracht met oosterse kruiden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig