Zalmfilet met proseccoroomsaus en gouden boerenkool
Wat een feestelijk visgerecht is dit. Gebakken zalmfilet, roomsaus verrijkt met prosecco, boerenkool met een laagje goudspray... En de bospeen? Die is op smaak gebracht met oosterse kruiden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de boerenkool over de met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met 1½ el olie (per 4 personen), peper en eventueel zout. Rooster 15-20 min. in het midden van de oven tot knapperig. Schep halverwege om.
Verwijder ondertussen het loof van de bospeen, maar laat er een stukje aan. Schil de bospeen met een dunschiller en snijd in de lengte doormidden. Verhit 2 el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de bospeen met de specerijenmix in 8 min. op middelhoog vuur gaar. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snipper ondertussen de sjalot. Doe de sjalot met de prosecco, peperkorrels en laurier in een steelpan en kook 10 min. in op hoog vuur. Schenk de slagroom erbij en kook in tot de helft.
Verhit de rest van de olie met de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de zalmfilets met peper en het zout. Bak ze 5 min. op middelhoog vuur, keer halverwege. Haal de vis van het vuur en houd warm op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie.
Zeef de proseccosaus boven de steelpan. Breng de saus opnieuw aan de kook, snijd ondertussen de rest van de boter in blokjes. Haal de pan van het vuur en roer met een garde de boterblokjes erdoor (monteren).
Bespuit de boerenkool met de gold glitterspray. Verdeel de zalm en bospeen over borden. Bestrooi met de boerenkool. Schep de helft van de saus over de vis en serveer de rest van de saus erbij.
Zalmfilet met proseccoroomsaus en gouden boerenkool
Wat een feestelijk visgerecht is dit. Gebakken zalmfilet, roomsaus verrijkt met prosecco, boerenkool met een laagje goudspray... En de bospeen? Die is op smaak gebracht met oosterse kruiden.
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
45 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de boerenkool over de met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met 1½ el olie (per 4 personen), peper en eventueel zout. Rooster 15-20 min. in het midden van de oven tot knapperig. Schep halverwege om.
Verwijder ondertussen het loof van de bospeen, maar laat er een stukje aan. Schil de bospeen met een dunschiller en snijd in de lengte doormidden. Verhit 2 el olie (per 4 personen) in een koekenpan en bak de bospeen met de specerijenmix in 8 min. op middelhoog vuur gaar. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snipper ondertussen de sjalot. Doe de sjalot met de prosecco, peperkorrels en laurier in een steelpan en kook 10 min. in op hoog vuur. Schenk de slagroom erbij en kook in tot de helft.
Verhit de rest van de olie met de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de zalmfilets met peper en het zout. Bak ze 5 min. op middelhoog vuur, keer halverwege. Haal de vis van het vuur en houd warm op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie.
Zeef de proseccosaus boven de steelpan. Breng de saus opnieuw aan de kook, snijd ondertussen de rest van de boter in blokjes. Haal de pan van het vuur en roer met een garde de boterblokjes erdoor (monteren).
Bespuit de boerenkool met de gold glitterspray. Verdeel de zalm en bospeen over borden. Bestrooi met de boerenkool. Schep de helft van de saus over de vis en serveer de rest van de saus erbij.
bewaartip:
wijntip:
wijntip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g gesneden boerenkool
5½ el milde olijfolie
300 g verse bospeen
2 tl Souq Midden-Oosterse ovengroente kruidenmix
1 sjalot
200 ml prosecco
1 tl peperkorrels
1 laurierblad
250 ml verse slagroom
65 g ongezouten roomboter
4 verse zalmfilets
½ tl zout
1 flesje gold glitterspray
Dit heb je nodig
bakpapier
dunschiller