Zeesticks & chips
Friet met zeesticks; dit gerecht is nu al favoriet bij de kinderen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. iets boven het midden van de oven. Schep na 10 min. een keer om.
Haal de blaadjes los van de kropsla. Scheur ze boven een schaal in stukken. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in plakjes. Voeg samen met de Amsterdamse uien toe aan de sla. Meng de yoghurt mayo in een kommetje met een ½ el inmaakvocht (per 4 personen) van de Amsterdamse uien tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeesticks in 5 min. knapperig. Keer af en toe. Serveer de zeesticks met de friet en de salade.
Zeesticks & chips
Friet met zeesticks; dit gerecht is nu al favoriet bij de kinderen.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. iets boven het midden van de oven. Schep na 10 min. een keer om.
Haal de blaadjes los van de kropsla. Scheur ze boven een schaal in stukken. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in plakjes. Voeg samen met de Amsterdamse uien toe aan de sla. Meng de yoghurt mayo in een kommetje met een ½ el inmaakvocht (per 4 personen) van de Amsterdamse uien tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeesticks in 5 min. knapperig. Keer af en toe. Serveer de zeesticks met de friet en de salade.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g verse Franse friet
1 kropsla
4 tastytom-trostomaten
1 komkommer
150 g Amsterdamse uien
2 el Zaanse yoghurt mayo
200 g vegetarische zeesticks
Dit heb je nodig
bakpapier