Vegetarische burger met friet
bewaar
bewaar

Vegetarische burger met friet

Deze vegetarische burger met friet en sla is een klassieker, maar dan helemaal van nu. Lekker vega.

25 min. bereiden / 25 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 210 °C. Verdeel de friet over een bakplaat bekleed met bakpapier. Meng met ⅔ van de olie, peper en evt. zout en bak in ca. 25 min. goudgeel. Schep halverwege om.

Meng ⅖ van de mayonaise met de azijn, peper en eventueel zout. Bewaar 1 slablaadje p.p. en snijd de rest grof. Snijd 1 tomaat (per 4 personen) in plakjes en de rest in stukjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Meng met de sla, en de dressing.

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Snijd elk broodje open en gril 3 min. op de snijkant. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in 8-9 min. goudbruin. Keer halverwege.

Besmeer de broodjes met de rest van de mayonaise en beleg met de sla-blaadjes, burgers en tomatenplakjes. Serveer met de salade en friet.

variatietipLiever geen ereburger? Snijd een aubergine in plakken van een ½ cm, bestrijken met olie en gedroogde kruiden en gril 6 minuten in porties. Keer halverwege.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegetarische burger met friet

Deze vegetarische burger met friet en sla is een klassieker, maar dan helemaal van nu. Lekker vega.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig