Vegetarische burger met friet
Deze vegetarische burger met friet en sla is een klassieker, maar dan helemaal van nu. Lekker vega.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Verdeel de friet over een bakplaat bekleed met bakpapier. Meng met ⅔ van de olie, peper en evt. zout en bak in ca. 25 min. goudgeel. Schep halverwege om.
Meng ⅖ van de mayonaise met de azijn, peper en eventueel zout. Bewaar 1 slablaadje p.p. en snijd de rest grof. Snijd 1 tomaat (per 4 personen) in plakjes en de rest in stukjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Meng met de sla, en de dressing.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Snijd elk broodje open en gril 3 min. op de snijkant. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in 8-9 min. goudbruin. Keer halverwege.
Besmeer de broodjes met de rest van de mayonaise en beleg met de sla-blaadjes, burgers en tomatenplakjes. Serveer met de salade en friet.
Vegetarische burger met friet
Deze vegetarische burger met friet en sla is een klassieker, maar dan helemaal van nu. Lekker vega.
hoofdgerecht
null personen
900 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Verdeel de friet over een bakplaat bekleed met bakpapier. Meng met ⅔ van de olie, peper en evt. zout en bak in ca. 25 min. goudgeel. Schep halverwege om.
Meng ⅖ van de mayonaise met de azijn, peper en eventueel zout. Bewaar 1 slablaadje p.p. en snijd de rest grof. Snijd 1 tomaat (per 4 personen) in plakjes en de rest in stukjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Meng met de sla, en de dressing.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Snijd elk broodje open en gril 3 min. op de snijkant. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in 8-9 min. goudbruin. Keer halverwege.
Besmeer de broodjes met de rest van de mayonaise en beleg met de sla-blaadjes, burgers en tomatenplakjes. Serveer met de salade en friet.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g verse Franse friet
3 el arachideolie
5 el Hellmann's mayonaise
½ el wittewijnazijn
½ kropsla
3 tomaten
1 komkommer
4 Italiaanse bollen
4 De Vegetarische Slager vegan ereburgers
Dit heb je nodig
bakpapier