Italiaans gekruide vaderdag-burger met Vlaamse friet
Frites erbij en het is een echt feestje!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper. Meng met de panko, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout door het gehakt. Kneed goed en vorm er met je handen de burgers van.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 20 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
Snijd 1/5 van de tomaten in dunne plakjes. Snijd de rest van de tomaten in partjes. Laat de augurkenplakjes uitlekken in een vergiet en vang 2 el vocht op. Meng dit vocht met de helft van de olie en de mosterd tot een dressing. Houd ¼ van de sla apart en meng met de tomatenpartjes en de helft van de augurkenplakjes. Besprenkel met de dressing.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak spiegeleieren.
Neem de burgers uit de grillpan en houd warm onder aluminiumfolie. Snijd ondertussen de broodjes overlangs doormidden en gril de opengesneden kanten van de broodjes in de grillpan in 2 delen 4 min. Keer halverwege. Beleg de onderkant van elk broodje achtereenvolgens met de rest van de sla, een hamburger en 1 el ketchup. Verdeel de plakjes tomaat en de rest van de plakjes augurk over de hamburgers. Leg een gebakken ei erop en dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de salade en frites.
Italiaans gekruide vaderdag-burger met Vlaamse friet
Frites erbij en het is een echt feestje!
hoofdgerecht
null personen
915 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper. Meng met de panko, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout door het gehakt. Kneed goed en vorm er met je handen de burgers van.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 20 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
Snijd 1/5 van de tomaten in dunne plakjes. Snijd de rest van de tomaten in partjes. Laat de augurkenplakjes uitlekken in een vergiet en vang 2 el vocht op. Meng dit vocht met de helft van de olie en de mosterd tot een dressing. Houd ¼ van de sla apart en meng met de tomatenpartjes en de helft van de augurkenplakjes. Besprenkel met de dressing.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak spiegeleieren.
Neem de burgers uit de grillpan en houd warm onder aluminiumfolie. Snijd ondertussen de broodjes overlangs doormidden en gril de opengesneden kanten van de broodjes in de grillpan in 2 delen 4 min. Keer halverwege. Beleg de onderkant van elk broodje achtereenvolgens met de rest van de sla, een hamburger en 1 el ketchup. Verdeel de plakjes tomaat en de rest van de plakjes augurk over de hamburgers. Leg een gebakken ei erop en dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de salade en frites.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g verse Vlaamse friet
2 sjalotten
50 g panko Japans paneermeel
3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
500 g rundergehakt
5 trostomaten
220 g Amsterdamse hamburgerplakjes
2 el arachideolie
1 tl Franse mosterd
150 g veldsla
4 middelgrote eieren
4 mini afbakhamburgerbroodjes
4 el ketchup
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan
aluminiumfolie