Kabeljauwburger, Vlaamse friet en coleslaw
Eens wat anders dan de standaard burger: deze is van kabeljauw.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep na 10 min. om. Leg ondertussen de burgers op een 2e met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze onder de friet ca. 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de bieslook grof.
Maak een dressing van de mayonaise en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rodekool, spitskool, appel, rozijnen en bieslook met de dressing. Serveer de burgers met de friet en de coleslaw.
Kabeljauwburger, Vlaamse friet en coleslaw
Eens wat anders dan de standaard burger: deze is van kabeljauw.
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep na 10 min. om. Leg ondertussen de burgers op een 2e met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze onder de friet ca. 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de bieslook grof.
Maak een dressing van de mayonaise en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rodekool, spitskool, appel, rozijnen en bieslook met de dressing. Serveer de burgers met de friet en de coleslaw.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g verse Vlaamse friet
4 verse kabeljauwburgers
2 Kanzi appels
25 g verse bieslook
6 el mayonaise
2 el witte wijnazijn
300 g gesneden rodekool
200 g gesneden spitskool
50 g blanke rozijnen
Dit heb je nodig
bakpapier