Pittige wings met coleslaw
Dagje USA: kippenvleugels en gepofte aardappel. De coleslaw maakt het compleet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Meng de helft van de RedHot Wings sauce met de abrikozenjam. Schep de kip erdoor, verdeel over de ovenschaal en laat in 15 min. op kamertemperatuur komen.
Meng ondertussen de kool, rozijnen, mayonaise, de helft van de crème fraîche, de helft van de bieslook, peper en eventueel zout in een kom. Dek af. Meng de rest van de crème fraîche met de rest van de RedHot Wings sauce, dek af en zet met de coleslaw in de koelkast.
Leg de aardappelen elk op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Bak gelijktijdig de kip in ca. 45 min. gaar. Keer de kippenvleugels halverwege.
Snijd de aardappelen in de lengte in, schep er 1 el pittige crème fraîche op en garneer met de rest van de bieslook. Serveer met de kip en coleslaw.
Aardappel poffen
Instructievideo - 01:01 min.
Pittige wings met coleslaw
Dagje USA: kippenvleugels en gepofte aardappel. De coleslaw maakt het compleet.
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Meng de helft van de RedHot Wings sauce met de abrikozenjam. Schep de kip erdoor, verdeel over de ovenschaal en laat in 15 min. op kamertemperatuur komen.
Meng ondertussen de kool, rozijnen, mayonaise, de helft van de crème fraîche, de helft van de bieslook, peper en eventueel zout in een kom. Dek af. Meng de rest van de crème fraîche met de rest van de RedHot Wings sauce, dek af en zet met de coleslaw in de koelkast.
Leg de aardappelen elk op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Bak gelijktijdig de kip in ca. 45 min. gaar. Keer de kippenvleugels halverwege.
Snijd de aardappelen in de lengte in, schep er 1 el pittige crème fraîche op en garneer met de rest van de bieslook. Serveer met de kip en coleslaw.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
148 ml RedHot Wings sauce
1 el abrikozenjam
1 kg kippenvleugels
600 g gesneden witte kool
4 el rozijnen
4 el mayonaise met yoghurt
200 ml crème fraîche
25 g verse bieslook
8 iets kruimige aardappelen
Dit heb je nodig
braadslee of ovenschaal (34 x 23 cm)