Gemarineerde kippenvleugels
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de barbecuesaus met de suiker en bestrijk de kippenvleugels ermee. Leg de vleugels in een ovenschaal en bak ze in ca. 25 min. gaar in de oven.
Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat halverwege de baktijd van de kip boven in de oven en bak de frites tot de kip gaar is.
Doe ondertussen de kool en de wortel in een schaal. Boen de schil van de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Roer het rasp en de mayonaise door elkaar en breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Schep om met de kool en de wortel. Verdeel de kip, frites en salade over borden.
Gemarineerde kippenvleugels
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de barbecuesaus met de suiker en bestrijk de kippenvleugels ermee. Leg de vleugels in een ovenschaal en bak ze in ca. 25 min. gaar in de oven.
Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat halverwege de baktijd van de kip boven in de oven en bak de frites tot de kip gaar is.
Doe ondertussen de kool en de wortel in een schaal. Boen de schil van de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Roer het rasp en de mayonaise door elkaar en breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Schep om met de kool en de wortel. Verdeel de kip, frites en salade over borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 el barbecuesaus
2 el donkere basterdsuiker
500 g kippenvleugels
600 g diepvries ovenfriet
300 g gesneden witte kool
300 g peen julienne
5 el mayonaise
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
bakpapier