Kruidige kippenvleugels met wortel-rodekoolsalade
Dat is handig: de kip, aardappelen en uien garen tegelijk in de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze met schil in stukken van 2 cm. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Verdeel de aardappel, ui en kippenvleugels over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met de olie, ras el hanout, peper en zout. Rooster in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Maak de peultjes schoon en doe ze, als het water kookt, in de pan. Kook ze in 3 min. beetgaar, dan zijn ze nog knapperig. Giet af in het vergiet en spoel onder koud stromend water om verder garen tegen te gaan. Snijd de abrikozen in stukjes. Hak de amandelen grof.
Meng voor de salade de peultjes, rodekool en peen met de dressing. Garneer met de abrikozen en amandelen en serveer met de kip en geroosterde aardappelen.
Kruidige kippenvleugels met wortel-rodekoolsalade
Dat is handig: de kip, aardappelen en uien garen tegelijk in de oven.
hoofdgerecht
null personen
860 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze met schil in stukken van 2 cm. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Verdeel de aardappel, ui en kippenvleugels over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met de olie, ras el hanout, peper en zout. Rooster in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Maak de peultjes schoon en doe ze, als het water kookt, in de pan. Kook ze in 3 min. beetgaar, dan zijn ze nog knapperig. Giet af in het vergiet en spoel onder koud stromend water om verder garen tegen te gaan. Snijd de abrikozen in stukjes. Hak de amandelen grof.
Meng voor de salade de peultjes, rodekool en peen met de dressing. Garneer met de abrikozen en amandelen en serveer met de kip en geroosterde aardappelen.
variatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
2 rode uien
720 g scharrel kippenvleugels
2 el (olijf)olie
1½ el ras el hanout specerijenmelange
200 g verse peultjes
3 gedroogde abrikozen zonder pit
40 g ongebrande amandelen
300 g gesneden rodekool
150 g peen julienne
140 g granaatappel vinaigrette*
Dit heb je nodig
bakpapier