Krokante kip met geroosterde aardappeltjes
bewaar
bewaar

Krokante kip met geroosterde aardappeltjes

Kip met een crispy jasje!

35 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook.

Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in 8 parten. Schep om met 2 el olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de aardappelen iets op en leg de ongepelde sjalotten ernaast op de bakplaat. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om. Haal de sjalotten na 20 min. uit de oven.

Schil ondertussen de bospeen, verwijder de steelaanzet en halveer de wortels in de lengte. Snijd de halve wortels schuin doormidden. Voeg als het water kookt toe aan de pan en kook in 6 min. gaar.

Klop ondertussen het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko met de Provençaalse kruiden, peper en eventueel zout. Haal de kiphaasjes met een vork eerst door het ei en dan door het panko-kruidenmengsel, druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 6 min. rondom bruin. Keer halverwege en voeg de rest van de olie toe.

Pel ondertussen de geroosterde sjalotten en pureer samen met de mayonaise in het bakje van de staafmixer tot een smeuïg geheel. Snijd de peterselie fijn. Meng de bospeen met de peterselie. Neem de aardappelen uit de oven en serveer met de krokante kip, bospeen en sjalotmayonaise.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Krokante kip met geroosterde aardappeltjes

Kip met een crispy jasje!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig